
Kok: Viper
Smagt: 29. november 2024
Karakter:
Ingredienser:
- 2 Høns/kyllinger
- 4 dåser hvide aspargessnitter
- 100 g smør
- 120 g hvedemel
- 2½ dl. fløde – gerne mere 😀
- Salt
- Peber
- Tarteletter
- Asier eller andet surt
Opskrift:
- Kog høne i en stor gryde i ca. 1 time.
- Skum fedtet af, og gem suppen til saucen.
- Trevl hønsekødet med 2 gafler.
- Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring et par minutter.
- Tilsæt aspargesvand og brig opbagningen i kog. Tilsæt ca. 6 dl. suppe fra hønen og fløde og bring i kog.
- Vend hønsekød, asparges, salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min og smag til.
- Lun tarteletterne efter anvisningen på emballagen.
- Fyld godt med fyld i tarteletten og server med surt.



2 Responses
Viper har flere gange forkælet vores ganer med hans ‘take’ på klassiske tarteletter med høns i asparges, en enkelt gang var duften alene nok til at vække Merlin fra de døde (eller bare meget trætte) for straks at fortærer store mængder 🙂
Det er ALTID et hit med Vipers tarteletter, hvorfor det egentligt er utroligt at de ikke har haft hovedrollen på menuen før nu.
Der er slet ikke plads til alle de positive ord disse tarteletter fortjener, så derfor vil jeg nøjes med at konstatere at jeg har givet Vipers tarteletter 5 store stjerne – for det fortjener de!
Uha det er store ord formanden tillægger mine tarteletter, men jeg må også indrømme, at det er såvel en hofret som en livret!
Altid en fornøjelse, at forkæle de forventningsfulde lemmer 🫡