Monterey American Steam Beer

  • Bryggeri: Thisted Bryghus
  • Land: Danmark
  • Øltype: Steam Beer
  • Alc. %: 5,8
  • Smagt: 3. juli 2021
  • Hvad siger bryggeriet om øllen:
    Øltypen Steam Beer blev første gang brygget under guldgravertiden i Californien. De mange tilrejsende lykkejægere var tørstige, og indvandrede tyske brygmestre fik bl. a. i Monterey etableret nye bryggerier, der kunne stille disses tørst efter øl. Disse bryggerier manglede moderne kølemaskiner, urten blev kølet i pander på taget, og øllet blev gæret med tysk undergær, men ved en temperatur på 20-25°C imod de normale 10-12°C. Derved fik øllet en mørkere farve og en anden karakter end den normale tyske pilsner – og en ny øltype ”steambeer” var opstået.
    Monterey er en ravfarvet, mild og rund øl, som er gæret med en helt unik undergær, og krydret med de to tyske humler Northern Brewer og Hersbrucker. Duften er korn og ”blomstereng”, og i smagen er der ristet brød, orange frugter og en mild og behagelig bitterhed. Monterey er en yderst behagelig øl, der passer fint til det meste mad, og såmænd også sagtens kan stå alene.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (No Ratings Yet)
Loading...

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest Comments