![](https://usercontent.one/wp/www.topgunklubben.dk/wp-content/uploads/vw_pictures/1/Top-Gun-Klubben/25ab959eaae34f0ed7b329e25a340c70-scaled.jpeg)
Kok: Stinger
Smagt: 31. maj 2024
Karakter:
Ingredienser:
- 18 tørrede, korte, røde chili
- 8 friske chilier, uden stilk og kerner
- ¾ liter kogende vand
- ¼ kg saltet flæskekød, skåret i små stykker
- 1½ kg magert oksekød skåret i terninger
- 1 flaske pilsner øl
- 4 mellemstore løg skåret i kvarte
- 5 laurbærblade
- 2 spsk. spidskommenfrø
- 2 spsk. korianderfrø
- 2 tsk. estragon
- 4 spsk. hvidløg, finthakket
- 5 tsk. tørret oregano
- 3 spsk. paprika
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. salt
- 3 spsk. majsmel
- 1½ liter friskkogte pintobønner
Opskrift:
- Pintobønnerne lægges i blød i koldt, letsaltet vand i 24 timer.
- Bønnerne koges i 2 timer (eller som beskrevet på pakken).
- Fjern stilke og kerner fra alle de tørrede chilier, hak dem groft, læg dem i en skål og hæld det kogende vand over dem. Lad dem trække i vandet i en halv time, hvorefter de sies fra. Gem både chilier og vand.
- Læg oksekødsterningerne i øl i mindst en time.
- Steg flæskestykkerne i en gryde, indtil fedtet er løbet fra, og stykkerne er brunet.
- Fjern flæskekødet, tilsæt oksekødsterninger og løg og steg det i ca. 10 minutter.
- Tilsæt 6 dl chilivand og bring det hele i kog.
- Læg Laurbærbladene ved og lad det simre ved svag varme delvist under låg i 1 time. Rør i det ind imellem og check, at vandet ikke koger væk.
- Rist spidskommen på en tør stegepande i 10 minutter og hæld dem over i en blender sammen med de udblødte og de friske chilier (her kan vælges stærkhedsgrad), hvidløg, oregano, paprika, estragon, sukker, salt, korianderfrø og noget af chilivandet. Blend grundigt.
- Hæld nu blenderens og de kogte pintobønner indhold op i gryden til kødet og lad det simre videre i en halv times tid, delvis tildækket.
- Hæld langsomt og under stadig omrøring majsmelet op i gryden og bring langsomt det hele i kog.
- Serveres med nachos, salsa og guacemole.
One response
super go den bedste jeg til dato har fået