Chili con carne

Kok: Stinger

Smagt: 31. maj 2024

Karakter: 1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Loading...

Ingredienser:

  • 18 tørrede, korte, røde chili
  • 8 friske chilier, uden stilk og kerner
  • ¾ liter kogende vand
  • ¼ kg saltet flæskekød, skåret i små stykker
  • 1½ kg magert oksekød skåret i terninger
  • 1 flaske pilsner øl
  • 4 mellemstore løg skåret i kvarte
  • 5 laurbærblade
  • 2 spsk. spidskommenfrø
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 2 tsk. estragon
  • 4 spsk. hvidløg, finthakket
  • 5 tsk. tørret oregano
  • 3 spsk. paprika
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • 3 spsk. majsmel
  • 1½ liter friskkogte pintobønner

Opskrift:

  1. Pintobønnerne lægges i blød i koldt, letsaltet vand i 24 timer.
  2. Bønnerne koges i 2 timer (eller som beskrevet på pakken).
  3. Fjern stilke og kerner fra alle de tørrede chilier, hak dem groft, læg dem i en skål og hæld det kogende vand over dem. Lad dem trække i vandet i en halv time, hvorefter de sies fra. Gem både chilier og vand.
  4. Læg oksekødsterningerne i øl i mindst en time.
  5. Steg flæskestykkerne i en gryde, indtil fedtet er løbet fra, og stykkerne er brunet.
  6. Fjern flæskekødet, tilsæt oksekødsterninger og løg og steg det i ca. 10 minutter.
  7. Tilsæt 6 dl chilivand og bring det hele i kog.
  8. Læg Laurbærbladene ved og lad det simre ved svag varme delvist under låg i 1 time. Rør i det ind imellem og check, at vandet ikke koger væk.
  9. Rist spidskommen på en tør stegepande i 10 minutter og hæld dem over i en blender sammen med de udblødte og de friske chilier (her kan vælges stærkhedsgrad), hvidløg, oregano, paprika, estragon, sukker, salt, korianderfrø og noget af chilivandet. Blend grundigt.
  10. Hæld nu blenderens og de kogte pintobønner indhold op i gryden til kødet og lad det simre videre i en halv times tid, delvis tildækket.
  11. Hæld langsomt og under stadig omrøring majsmelet op i gryden og bring langsomt det hele i kog.
  12. Serveres med nachos, salsa og guacemole.

One response

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest Comments